Congres Kanker & Leven – Taskforce Cancer Survivorship Care

In de behandelfase van kanker ligt de focus vaak op overleven, terwijl de ziekte invloed heeft op het leven in al zijn aspecten. Vanaf het eerste moment moet hier oog voor zijn. Want wat doet ertoe in het leven van deze persoon met kanker? En wat betekenen de eventuele bijwerkingen van de behandelingen voor deze persoon? Informatie hierover, het meewegen hiervan in de behandelkeuze en verwijzen naar zorg voor deze klachten is nodig. Tijdens dit jaarlijkse terugkerend congres over de gevolgen van kanker denken steeds meer (para)medisch professionals en patiëntvertegenwoordigers hierover mee. Op dit congres wordt aandacht besteed aan een goede kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling van kanker.

Primeur en jubileum
Deze eerste editie van het jaarlijkse congres Kanker & Leven is een nieuwe start en een jubileum tegelijk. Het is het vervolg op het Kankeroverleverschapsymposium dat vier mooie edities heeft gehad.

Programma
Plenair: word bijgepraat over het Nationaal Actieplan en de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van late medische effecten, kanker en werk.

Workshops: ga zelf aan de slag met relevante thema’s uit het Nationaal Actieplan, zoals samen beslissen, rol van de klinisch arbeidsgeneeskundige in de praktijk, e-health/zelfmanagement en hoe verder met onderzoek en praktijk vanuit de kennisagenda Cancer survivorship. Informatie over het gehele programma volgt zeer binnenkort.

Het volledige programma zal medio januari op deze website worden geplaatst.

Dagvoorzitter: Inge Diepman

Kosten: 97 euro

Accreditatie: Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, ADAP, NIP, ABSG, VSR, KNGF, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN)

Doelgroep
Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals zijn welkom!
Van verpleegkundigen, psychologen, huisartsen, bedrijfsartsen, diëtisten, onderzoekers, en oncologen tot fysiotherapeuten, radiotherapeuten en arbeidsgeneeskundigen. Ook beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken op dit congres.

Inschrijving
Meer informatie over het congres en inschrijven vind u op deze webpagina.