Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Het 25e congres van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019 in Hogeschool Domstad te Utrecht. Dit jaar een extra bijzonder congres, want het is het 25ste congres! Het thema van de 25ste editie van het congres is ‘Ik ga dood maar nu nog even niet: wat betekenen de medische ontwikkelingen voor de patiënt’.

Tijdens het jaarlijkse NVPO-congres worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie. De deuren zijn geopend voor alle psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, verpleegkundigen, (para)medici, onderzoekers, beleidsmakers of anderen die werkzaam zijn in zorg, onderzoek of beleid voor patiënten met kanker. Het thema van het congres is ‘‘Ik ga dood maar nu nog even niet: wat betekenen de medische ontwikkelingen voor de patiënt’’. De scheidslijn tussen genezing en een doodvonnis is bij de ziekte kanker aan het vervagen. Er is een langzaam groeiende groep patiënten die niet meer kunnen genezen, maar met de juiste behandeling soms nog jaren kunnen leven. Deze patiënten hebben uitzaaiingen, maar houden dankzij nieuwe medicijnen of herhaalde behandelingen de ziekte onder controle.

Tijdens het NVPO-congres 2019 zal worden ingegaan op deze ontwikkelingen. Wat zijn de gevolgen voor de patiënt en diens omgeving op sociaal, psychologisch en financieel gebied? Hoe ga je hier als zorgverlener mee om?

Klik hier voor meer informatie.