Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Omgaan met rouw: hoe dan…..?
Drie verdiepende workshops

Je kunt niet voorkomen dat vogels van verdriet komen overvliegen, wel dat ze nesten maken in je haar
– Chinees gezegde

De definitie van rouw is verdriet hebben om het verlies van iets wat je dierbaar is. Vaak denken we daarbij aan het verlies van een dierbare, maar rouw kan ook gaan over het verlies van een toekomstdroom, van gezondheid, van vermogens. Ook verdriet om dreigend verlies kan zwaar wegen. Het rouwproces heeft tijd en aandacht nodig, en soms hebben mensen hierbij hulp nodig. Uw hulp!

In drie workshops gaan we daarom actief aan de slag. Deze experts delen hun actuele kennis en geven praktische handvatten:

  • Drs. Leoniek van der Maarel (psycholoog, gespecialiseerd in verlies en rouw) over wat je kunt doen om mensen te helpen het verlies te integreren in hun leven. Hoe blijf je bij de rouw van jouw patiënt/cliënt? Welke interventies kunnen hierbij ondersteunen?
  • Marco van Roosmalen (coach-counsellor en rouw- en verliesbegeleider) over echt contact maken en in gesprek komen met mensen als ze wanhopig of suïcidaal zijn. Praktisch aan de slag met theoretische onderbouwing.
  • Dr. Margaretha van Eeden (coach, trainer en docent) over de coping van de zorgverlener in stressvolle situaties. Je krijgt inzicht in hoe je in stressvolle situaties de regie over je denken, voelen en doen kunt (her)nemen. Duidelijk wordt ook wat het belang is van zelfzorg voor de zorgprofessional en je krijgt tips waarop je daarbij kan letten.

De scholing begint om 9.30 uur (registratie vanaf 9.00 uur) en wordt rond 16.30 uur afgesloten. U volgt alle workshops.

Doelgroep
Voor alle (hbo of academisch opgeleide) professionals die cliënten begeleiden waar rouw een rol speelt. Denk aan maatschappelijk werkers, SPV-ers, POH’s-GGZ, (GZ-)psychologen, psychotherapeuten en psychosociaal werkenden. Andere geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom.

Inschrijving
Het inschrijfgeld bedraagt: € 229. Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 259. U kunt zich inschrijven via de agenda op www.scem.nl. Hier vindt u tevens de inschrijfvoorwaarden.

Accreditatie
Aangevraagd bij Registerplein, FGzPt, Kwaliteitsregister V&V en LV POH-GGZ; bij voldoende belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Datum en locatie
Vrijdag 4 oktober 2019
Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn

Informatie
SCEM
Postbus 21, 4196 ZG Tricht
telefoon 0345 – 57 66 42
e-mail scem@scem.nl
twitter @scem
Voor meer bijeenkomsten: www.scem.nl