Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Het Antoni van Leeuwenhoek nodigt u van harte uit voor het 24ste verpleegkundig en paramedisch symposium ‘Oncologie in perspectief – Van DNA naar Beter’, dat op donderdag 21 juni 2018 zal plaatsvinden in Theater / Congrescentrum de Meervaart in Amsterdam. Het symposium kenmerkt zich door het multidisciplinaire karakter en richt zich op nieuwe ontwikkelingen in de oncologie.

Dit jaar is er voor het thema ‘Van DNA naar Beter’ gekozen voor het symposium.

Deoxyribonucleïnezuur, beter bekend als DNA, is zo’n klein onderdeel van het menselijk lichaam, dat het met het blote oog niet waarneembaar is. Echter, als er een fout optreedt in ons DNA zijn de gevolgen groot en soms niet te overzien. Door innovaties in kankeronderzoek zijn we kanker de afgelopen jaren steeds beter gaan begrijpen. Wetenschap en geneeskunde zijn in de behandeling van kanker nauw met elkaar verbonden. Kennis over genmutaties in het DNA leidt ertoe dat we kanker daardoor ook steeds preciezer kunnen behandelen. Op deze manier werken we samen aan één gemeenschappelijk doel; van DNA naar beter.

Ondanks deze successen zijn we iedere dag in laboratoria weer op zoek naar nieuwe genmutaties om de behandeling van kanker beter te kunnen afstemmen.. Waar aan de ene kant steeds meer mogelijkheden zijn om de kanker op maat te bestrijden, wordt er aan de andere kant meer bekend over de late effecten van deze behandelingen. Steeds meer mensen met kanker genezen en mogen zich ‘beter’ noemen. Maar wat betekent ‘beter’ voor de patiënt en diens naasten? De patiënt is vrij van kanker, maar het leven is niet meer zoals voor de kanker. Het is aan ons als professionals in de oncologie om hier in multidisciplinaire samenwerking een -voor de patiënt- optimale balans te vinden. Op die manier kunnen we de patiënt en diens naasten door de behandeling heen begeleiden: op weg van DNA naar beter.

Voor meer informatie kunt u hier kijken voor de volledige flyer van het symposium