Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Zingeving wordt gezien als een beschermende factor tegen het ontstaan van psychische problemen (Richtlijn Aanpassingsstoornis, 2016). Daarom zijn mensen met kanker gebaat bij een gerichte therapie om zingeving te vergroten.  Zingevingsgerichte psychotherapie blijkt (kosten)effectief en helpt mensen met kanker met het vergroten van psychisch welzijn, toename van gevoel van zingeving, verbetering van de coping en afname van distress en depressieve klachten (van der Spek et al 2017).

In deze cursus maak je als professional kennis met de theorie en praktijk van zingevingsgerichte psychotherapie. De cursus is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters met kennis over en ervaring met het werken in de psycho-oncologie. Bent u een andere geïnteresseerde professional neem dan contact op met het centrum. Tijdens de tweedaagse cursus maakt u kennis met de theorie en praktijk van zingeving, zodat u als zorgprofessional in staat bent om het gevoel van zingeving bij cliënten te vergroten. De onderdelen uit het groepsprotocol zijn ook toepasbaar in individuele therapie.

Praktische informatie
Startdatum: Woensdag 6 en 20 november 2019
Locatie: Ingeborg Douwes Centrum, IJsbaanpad 9, te Amsterdam
Accreditatie: Is aangevraagd voor klinisch psychologen en psychotherapeuten
Kosten: € 699,- incl. protocol, werkboek en lunch
Literatuur: Voor aanvang van de cursus wordt aangeraden het boek Viktor Frankl – De zin van het bestaan, een inleiding tot de logotherapie te lezen. Het protocol en een cliëntenwerkboek worden bij aanvang van de cursus uitgedeeld.
Meer informatie en inschrijven: klik hier
Aanmelden kan t/m: 30 april