In memoriam: prof. dr. Hanneke de Haes

Leestijd: 2 min


Deze week bereikte ons het trieste bericht dat prof. Hanneke de Haes, één van de oprichtsters van de NVPO, plotseling is overleden. Hanneke was een pionier, een kritische denker en warme persoonlijkheid. Met deze voor haar zo kenmerkende eigenschappen heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons vakgebied psychosociale oncologie en arts-patiënt communicatie in het bijzonder. Ze heeft zich gedurende haar hele carrière sterk gemaakt voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en de communicatie tussen arts en patiënt. Hanneke werd daarvoor in 2015 benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Hanneke heeft veel  onderzoekers en promovendi begeleid en geïnspireerd. Zij zal door velen gemist worden.

Het afscheid vindt plaats in besloten kring op zaterdag 28 november vanaf 11 uur en is te volgen via livestream vanaf half 11: www.uitvaartmediapartners.nl, kies voor live meekijken.

Voor wie een herinnering wil delen kan dat sturen naar dhr. Leo van Weezel (leovanweezel@gmail.com); dit zal dan bewerkt worden tot een blijvend aandenken.