Reminder: NVPO ledenbijeenkomst 9 september in Utrecht: meld je nu aan!

Leestijd: 3 min


Op vrijdag 9 september vindt van 15.00 tot 19.00 een NVPO ledenbijeenkomst plaats bij Grand Hotel Karel V in Utrecht, waarvoor alle NVPO leden van harte uitgenodigd zijn.

Het programma van de ledenbijeenkomst is als volgt:
Programma
15.00-15.10      Welkom
15:15-16:45      Meet & Greet: clinici – onderzoekers – redactie – bestuur
16.45-17.05      Pauze
17.05-18.05      Plenair gedeelte: lijnloze zorg
18.05-18.10      Afsluiting
18.10-19.00      Borrel

Na een welkomstwoord van de voorzitter van het NVPO bestuur prof. dr. Robbert Sanderman, gaan we uiteen in aparte groepen.

Voor clinici staat er een inspirerende workshop op het programma met als thema Zelfzorg: ‘En wie zorgt er voor jou?’ door Sanne Koemans, Ingeborg Douwes Centrum.
Als zorgprofessional heb je hart voor de zorg, voor je patiënten en je collega’s. Maar wie zorgt er voor jou? Wat heb jij zelf als zorgprofessional nodig?
De workshop gaat in op wat het werken in de zorg met je doet, wat het belang is van zelfzorg en wat goede zelfzorg eigenlijk is. Deelnemers doen kennis op over de effecten van chronische stress in de hersenen. En leren te voorkomen dat stress nadelige gevolgen heeft. Ook gaan we in op wat bijdraagt aan het verwerken van emotioneel heftige gebeurtenissen. Aan het eind van de workshop heb je een aantal concrete mogelijkheden om goed voor jezelf te zorgen, tijdens en buiten je werk.

Voor onderzoekers wordt een activiteit georganiseerd vanuit de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek. Onderzoekers zullen met elkaar in gesprek gaan over samenwerking, zowel onderling met andere onderzoekers, als met praktijk en beleid. 

Gelijktijdig vergaderen de redactie en het bestuur. Na een pauze komen we plenair samen voor een presentatie en een inhoudelijke discussie over lijnloze zorg.

Na een korte inleiding over lijnloze zorg door Prof. dr. Peter Huijgens, zal dr. Eveliene Manten-Horst (directeur AYA Zorgnetwerk) een toedrachtschets over lijnloze AYA-zorg presenteren. Vervolgens presenteren clinici (zoals Steffie Lettink vanuit de eerste lijn) ervaringen met lijnloze zorg in de praktijk.   

We sluiten dit onderdeel af met een inhoudelijke discussie over lijnloze zorg.

Voordat we de ledenbijeenkomst afsluiten met een borrel, zal de nieuwe editie van “Psychologische patiëntenzorg in de oncologie: Handboek voor professionals” worden gepresenteerd door de editors. 

Aanmelden voor de ledenbijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: nvposecr@nvpo.nl. Vermeld in deze e-mail a.u.b. of u zou willen deelnemen aan de workshop (voor clinici, maximaal 40 plekken) of de activiteit voor onderzoekers.

Wij kijken ernaar uit om iedereen fysiek te ontmoeten op 9 september en elkaar te inspireren over praktijk, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie!