Ben jij een gedreven beeldend vaktherapeut die samen met ons het verschil wil maken voor kankerpatiënten en hun naasten? Heb jij een afgeronde HBO-opleiding creatieve therapie of kunstzinnige therapie en ervaring met psycho-oncologie of verliesverwerking? En ben je op korte termijn beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Behouden Huys
Kanker heeft een enorme impact op het leven van patiënten en hun naasten. De ziekte en behandelingen veroorzaken vaak lichamelijke klachten, maar kunnen ook psychische en sociale gevolgen hebben. Het Behouden Huys biedt professionele psychologische steun bij de verwerking van deze ingrijpende gevolgen. Het Behouden Huys is een psycho-oncologisch centrum met een kleinschalig karakter, korte lijnen en een persoonlijke benadering. Wij bieden zowel basis- als gespecialiseerde zorg. Wij behandelen en begeleiden kankerpatiënten en hun naasten in alle fasen van het ziek zijn, waarbij kwaliteit van leven en het versterken van de eigen kracht/regie centraal staat. Daarnaast draagt Het Behouden Huys als expertisecentrum bij aan het bevorderen van kennis over en onderzoek naar psycho-oncologie. Wij bieden een werkplek met een open sfeer, waarin kwaliteit en toegankelijkheid belangrijk zijn. Wij zien ongeveer 1000 cliënten per jaar. Naast onze hoofdvestiging in Haren houden we eens per week spreekuren in Delfzijl, Emmen en Heerenveen. Kijk voor meer informatie op: www.behoudenhuys.nl.

Functiebeschrijving
Wij zoeken voor ons multidisciplinaire behandelteam een beeldend therapeut met een afgeronde HBO-opleiding creatieve therapie of kunstzinnige therapie; specialisatie beeldend. Je gaat 16 tot 20 uur per week werken als beeldend therapeut. Je bent breed inzetbaar, je werkt met zowel kinderen als volwassenen, met kankerpatiënten hun naasten of nabestaanden. Je geeft de behandelingen zowel individueel als in groepsverband. De beeldende therapie is ondersteunend aan de cognitieve therapie en is in afstemming met de hoofdbehandelaar voor cliënten die hiervoor geïndiceerd zijn.

Functie-eisen
Je bent beeldend therapeut en je hebt bij voorkeur ervaring in de psycho-oncologie of verliesverwerking. Je beheerst de reguliere beeldende therapie vanuit de functionele driehoek, diverse methoden en methodieken en kan deze zelfstandig toepassen, inclusief de benodigde interventies. Je bent gemotiveerd om samen met collega’s verder vorm te geven aan een prettig en efficiënt werkklimaat en aan de ontwikkeling van ons psycho-oncologisch centrum en bovendien ben je vanaf 1 april 2019 beschikbaar.

Het team
Je werkt samen in een klein en betrokken team waarin diverse disciplines vertegenwoordigd zijn. Er heerst een informele sfeer en het onderling contact tussen collega’s is laagdrempelig. Ons team bestaat uit een psychiater, een klinisch psycholoog, acht gz-psychologen en vier vaktherapeuten (lichaamsgerichte therapie en beeldende therapie) en tot slot ondersteunend personeel. Maak hier alvast kennis met ons team.

Wij bieden
Vanaf 1 april 2019 is Het Behouden Huys een zelfstandige bv van het Martini Ziekenhuis. We bieden een fijne werkplek binnen een betrokken informeel team. Deze functie is ingeschaald in salarisschaal FGW 55: min € 2.407 – max € 3.894, bij een volledige werkweek (36 uur) en afhankelijk van opleiding en ervaring, conform CAO GGZ.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over deze functie.