Junior wetenschappelijk onderzoeker voor het VIDI-project “Eigen regie van patiënten met vergevorderde kanker”.
32-36 uur per week Maatschappelijke Gezondheidszorg.

Functie inhoud
Het wordt tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwd dat patiënten hun ziekte en behandeling voor een belangrijk deel zelf managen en dat ze meebeslissen over hun behandeling. Dat geldt ook voor patiënten met vergevorderde en levensbedreigende ziektes zoals kanker, waarbij ernstige symptomen, emotionele problemen en veelvuldige contacten met behandelaars het dagelijks leven ernstig kunnen verstoren. Patiënten willen én moeten steeds meer zelf de regie nemen over hun gezondheid en zorg. Maar hoe moet dat? Veel patiënten en hun naasten zijn daar niet op voorbereid, weten niet goed wat er wel en niet van hen wordt verwacht of vinden eigen regie moeilijk. In dit door NWO gefinancierde VIDI-project onderzoeken we in hoeverre patiënten met vergevorderde kanker en hun naasten moeite hebben met zelfmanagement, waarom dat zo is, en hoe zij het beste ondersteund kunnen worden.

Wij zijn voor dit project op zoek naar een ambitieuze wetenschappelijk onderzoeker die op dit onderzoek wil promoveren. Jouw focus ligt op het voorbereiden, uitvoeren en analyseren van een gerandomiseerd onderzoek naar de effecten van een interventie die zelfmanagement van patiënten en hun naasten bevordert. Deze interventie is in de Verenigde Staten (Stanford University) ontwikkeld en inmiddels in verschillende landen geëvalueerd. Je gaat actief op zoek naar participanten, zoekt samenwerking met professionals in de praktijk en organiseert optimale deelname aan het onderzoek. Je draagt bij aan het vertalen van de oorspronkelijke interventie naar de Nederlandse context. Daarnaast rapporteer je over je bevindingen in internationale en nationale wetenschappelijke tijdschriften en op congressen. Je hoeft dit niet alleen te doen. Je gaat deel uitmaken van een projectteam waarin onderzoekers van verschillende afdelingen en disciplines samenwerken.

Op de afdeling kom je in een team te werken van onderzoekers vanuit verschillende disciplines die met passie werken op dit gevoelige en belangrijke thema. De afdeling leidt veel promovendi op en heeft daarvoor een goed leerklimaat.

Werkomgeving
In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Binnen de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg wordt onderzoek gedaan gericht op het verbeteren van de volksgezondheid. Een van de onderzoekslijnen richt zich op ‘zorg en behandeling in de laatste levensfase’. Speerpunten hierbij zijn advance care planning, gezamenlijke besluitvorming (shared decision making), palliatieve zorg en medische beslissingen rond het levenseinde. Bij deze speerpunten speelt de vraag hoe de zorg optimaal georganiseerd kan worden een grote rol.

Profiel
Je beschikt voer een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur in de Gezondheidswetenschappen, Psychologie, Verpleegwetenschappen, Geneeskunde, of een verwante discipline. Je hebt ervaring met en/of aantoonbare interesse in oncologie en/of palliatieve zorg. Je hebt kennis van en ervaring met kwantitatief onderzoek en uitstekende contactuele, sociale en organisatorische vaardigheden. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift.

Wij zoeken een junior wetenschappelijk onderzoeker met ambitie! Het liefst een schaap met vijf poten. Iemand die zich kan verhouden tot patiënten en naasten, professionals, zorgorganisaties. Die goed is in analyseren, communiceren, organiseren en die zelfstandig én in teamverband kan werken.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/of relevante registraties zoals BIG/RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Wij bieden een aanstelling van een jaar die in geval van goed functioneren wordt verlengd tot maximaal vier jaar in totaal. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.361,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure.