Kanker heeft een enorme impact op het leven van patiënten. De ziekte en behandeling veroorzaken vaak lichamelijke klachten, maar kunnen ook psychische en sociale gevolgen hebben. In het Centrum voor Kwaliteit van Leven (CKvL) is alle ondersteunende zorg en behandeling voor patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek nu verzameld op één centrale plek in het ziekenhuis.

 

Als medisch psycholoog binnen het Centrum voor Kwaliteit van Leven  werk je nauw samen met  verschillende medische en paramedische  disciplines binnen de (psychosociale) oncologie. De afdeling psychosociale oncologie bestaat uit twee GZ-psychologen, drie psychiaters, twee verpleegkundig specialisten psychiatrie, zes maatschappelijk werkers, twee geestelijk verzorgers en een creatief therapeut.

Samen met je collega’s ben je in eerste plaats verantwoordelijk voor de psychologische patiëntenzorg bij mensen met kanker en hun naasten, zowel tijdens als na de diagnose en het behandeltraject. Het accent ligt op de poliklinische patiënten, maar ook voor klinische patiënten wordt (op indicatie) een beroep gedaan op de psycholoog. Naast de directe patiëntenzorg verwachten wij dat je een actieve bijdrage levert aan het wetenschappelijk onderzoek binnen het Centrum voor Kwaliteit van Leven, toegespitst op de screening en triage van de behoefte aan ondersteunende zorg (met behulp van Patiënt Reporter Outcome Monitoring (PROMS). Hiervoor zal in eerste instantie een dag per week beschikbaar zijn, met uitzicht op uitbreiding van het aantal uren. Daarnaast verwachten we dat je een bijdrage levert aan de innovatie van kwaliteit van onze zorg, scholing en ontwikkeling (ook naar de eerste lijn) en organisatorische inbedding in de zorg.

Profiel

  • Je bent een BIG-geregistreerd GZ-psycholoog of klinisch psycholoog.
  •  Je hebt minimaal drie jaar ervaring, liefst in de ziekenhuissetting.
  • Je hebt affiniteit met chronische somatische aandoeningen, waarbij aantoonbare kennis van de oncologie een pré is.
  • Je hebt ervaring met psychodiagnostiek, cognitieve gedragstherapie (CGT) en andere interventies zoals EMDR, EFT, partner/relatie coaching, e-health, ACT, en/of Mindfulness.
  • Je bent gemotiveerd om te werken in multi (inter)disciplinaire teams.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het doen van wetenschappelijk onderzoek en bent bij voorkeur gepromoveerd.
  • Je bent in staat jezelf overtuigend te presenteren en kan actief bijdragen aan de ontwikkeling van interventies.
  • bij voorkeur heb je ervaring  met kennisoverdracht en (modulair) onderwijs.
  • als persoon herken je jezelf tot slot in een flexibele, initiatiefrijke en doortastende professional met sterke communicatieve vaardigheden.

 

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. Indien jij  beschikbaar bent kunnen we jou een dienstverband van 24 uur per week voor 1 jaar aanbieden. Bij gebleken geschiktheid kan dit een vast contract worden.

 

De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Een vaste eindejaarsuitkering maakt onderdeel uit van de secundaire voorwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met  Jogien Stoker  of Froukje de Vries

via 020 -5129111
Direct solliciteren op deze vacature