Wat ga je doen
Als postdoc ondersteun je de promovendus op dit project met het (verder) ontwikkelen van een arbeidsparticipatie programma en het onderzoeken van de (kosten-)effectiviteit van deze aanpak. Daarnaast coördineer jij alle voorbereidingen en de uitvoering van een cohort onderzoek, doe je metingen bij de partners van kankerpatiënten, analyseer je kwalitatieve en kwantitatieve data, schrijf je wetenschappelijke artikelen en presenteer je resultaten op (inter)nationale congressen. Kortom een uiteenlopend takenpakket met veel verantwoordelijkheden!

Wat we van je verwachten
Wij zijn op zoek naar gemotiveerd iemand met een ‘hart voor’ onderzoek op het gebied van ‘kanker en werk’, en goede sociale vaardigheden. Aangezien je de promovendus op dit project gaat begeleiden en een grote verantwoordelijkheid krijgt over het project, is het van belang dat je onafhankelijk én in een team kunt werken, leidinggevende vaardigheden hebt, zeer gestructureerd kunt werken, én goed kunt samenwerken met professionals uit de kliniek en de wetenschap.

Daarnaast ben jij in het bezit van:
– een afgeronde promotie (PhD) in de geneeskunde, gezondheidswetenschappen, psychologie, of aanverwante universitaire opleiding;
– een track record aan relevante wetenschappelijke publicaties in (inter-)nationale peer reviewed tijdschriften;
– aantoonbaar goede organisatorische vaardigheden.

Waar ga je werken
Dit project is een samenwerking tussen Amsterdam UMC, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), en het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). De standplaats van deze postdoc is het Amsterdam UMC, locatie VUmc, onderzoeksgroep Arbeid en Gezondheid (afdeling Sociale Geneeskunde / Amsterdam Public Health onderzoeksinstituut). In het project zul je samenwerken met onderzoekers uit bovengenoemde instituten (zo nu en dan op locatie UMCG of AVL), maar ook met het andere praktijkpartners op het gebied van ‘kanker en werk’, zoals patiëntenverenigingen, ergotherapeuten en een re-integratiebureau. Een promovendus zal aangesteld worden op (een deel van) dit project, en daarnaast is er ondersteuning beschikbaar van een onderzoeksassistent en een begeleidingsteam van Amsterdam UMC, UMCG en het AVL.

Project
Ieder jaar krijgen 40.000 mensen in de werkende leeftijd de diagnose kanker in Nederland. Een groot deel van hen ervaart aanzienlijke problemen bij terugkeer naar werk én aan het werk blijven. Ook bij partners van mensen met kanker kunnen problemen ontstaan ten aanzien van hun arbeidsparticipatie. De promovendus zal zich richten op werkproblematiek bij kankerpatiënten, en een innovatief arbeidsparticipatie programma voor deze patientengroep ontwikkelen en evalueren. Als postdoc focus je je op de arbeidsparticipatie van partners van deze kankerpatiënten. Het promovendus onderdeel betreft een gerandomiseerde trial waar tenminste 240 kankerpatienten in de werkende leeftijd aan zullen gaan deelnemen. Het postdoc onderdeel betreft een cohort onderzoek waar tenminste 265 partners van patienten aan zullen deelnemen. De samenwerkende instituten en praktijkpartners verwachten bij deelnemers aan het programma een duurzamere arbeidsparticipatie en een verbeterde kwaliteit van leven, en bij partners de gevolgen van een kankerdiagnose voor de gezondheid en het werk in kaart te kunnen brengen. KWF Kankerbestrijding financiert het project.

Wat we je bieden
Salarisschaal 10: 2750 tot 4361 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
– Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).
– Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. VUmc draagt 2/3e deel van deze premie bij.
– Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten.
Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Bijzonderheden
Het betreft een contract voor de duur van een jaar, die bij gebleken geschiktheid kan worden verlengd met drie jaar. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 8 en de tweede gespreksronde in week 9. Wij vragen hier alvast rekening mee te houden in je agenda.
Een (uitgebreide) screening is onderdeel van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is hier onderdeel van. Klik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over deze vacature.