Wat ga je doen
Als promovendus ga jij aan de slag met (verder) ontwikkelen van een arbeidsparticipatie programma en het onderzoeken van de (kosten-)effectiviteit van deze aanpak. Hierbij coördineer jij alle voorbereidingen en de uitvoering van het programma, borg jij de samenwerking met de praktijkpartners en de deelname van patiënten, doe je metingen bij de patiënten, analyseer je kwalitatieve en kwantitatieve data en schrijf je wetenschappelijke artikelen. Een doel van dit project is ook het schrijven van een wetenschappelijk proefschrift. Kortom een uiteenlopend takenpakket met veel verantwoordelijkheden!

Wat we van je verwachten
Wij zijn op zoek naar iemand met een ‘hart voor’ onderzoek op het gebied van ‘kanker en werk’, en goede sociale vaardigheden. Jij voelt je thuis in een academische setting en kunt dan ook goed samenwerken met professionals uit de kliniek en de wetenschap.
Daarnaast ben jij in het bezit van:
– een afgeronde academische opleiding in de geneeskunde, gezondheidswetenschappen, psychologie, of aanverwante universitaire opleiding;
– aantoonbaar goede organisatorische vaardigheden;
– een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
– ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties en kwantitatieve (kosten-) effectiviteit data-analyses zijn een pré.

Waar ga je werken
Dit project is een samenwerking tussen Amsterdam UMC, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), en het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). De standplaats van deze promovendus is het Amsterdam UMC, locatie VUmc, onderzoeksgroep Arbeid en Gezondheid (afdeling Sociale Geneeskunde / Amsterdam Public Health onderzoeksinstituut). In het project zul je samenwerken met onderzoekers uit bovengenoemde instituten (zo nu en dan op locatie UMCG of AVL), maar ook met het andere praktijkpartners op het gebied van ‘kanker en werk’, zoals patiëntenverenigingen, ergotherapeuten en een re-integratiebureau. Ook krijg je hulp van een postdoc, een onderzoeksassistent en natuurlijk je begeleidingsteam van Amsterdam UMC, UMCG en het AVL.

Project
Ieder jaar krijgen 40.000 mensen in de werkende leeftijd de diagnose kanker in Nederland. Een groot deel van hen ervaart aanzienlijke problemen bij terugkeer naar werk én aan het werk blijven. Ook bij partners van mensen met kanker kunnen problemen ontstaan ten aanzien van hun arbeidsparticipatie. Als promovendus richt je je op werkproblematiek bij kankerpatiënten, en ontwikkel én evalueer je een innovatief arbeidsparticipatie programma voor deze patientengroep. Een postdoc zal zich focussen op de arbeidsparticipatie van partners van deze kankerpatiënten. Het promovendus onderdeel betreft een gerandomiseerde trial waar teminste 240 kankerpatienten in de werkende leeftijd aan zullen gaan deelnemen. De samenwerkende instituten en praktijkpartners verwachten bij deelnemers aan het programma een duurzamere arbeidsparticipatie en een verbeterde kwaliteit van leven. KWF Kankerbestrijding financiert het project.

Wat we je bieden
Salarisschaal OIO: 2357 tot 3020 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
– Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8%
vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder
voorbehoud).
– Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. VUmc draagt 2/3e deel van deze premie bij.
– Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten.
Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Bijzonderheden
Het betreft een contract voor de duur van een jaar, die bij gebleken geschiktheid kan worden verlengd met drie jaar. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 8 en de tweede
gespreksronde in week 9. Wij vragen hier alvast rekening mee te houden in je agenda. Een (uitgebreide) screening is onderdeel van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG
(Verklaring Omtrent Gedrag) is hier onderdeel van. Klik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over deze vacature.