3e editie Kankeroverleverschap Symposium

Leestijd: 2 min


Op 13 april aanstaande organiseert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met Quadia Online Video voor de derde keer het Nationale Kankeroverleverschap Symposium. Deze dag ontmoeten medische professionals, patiëntenorganisaties en andere stakeholders elkaar om initiatieven te bedenken op het gebied van zorg voor kankeroverlevers in. Zij bundelen expertise en krachten om de begeleiding voor (ex)-patiënten te verbeteren.
Steeds meer mensen overleven kanker als gevolg van verbeteringen in de oncologische zorg. Bijna tweederde van de kankerpatiënten is 5 jaar na de diagnose nog in leven. Het is de verwachting dat in 2022 dit aantal met 35% is gestegen. Deze verbeterde overleving is een fenomenaal succes, maar het plaatst ons ook weer voor nieuwe uitdagingen, zoals het monitoren op terugkeren van de ziekte en het behandelen van en omgaan met de lange termijn gevolgen van de behandeling.
Dit symposium is een unieke gelegenheid voor medische professionals, patiëntenorganisaties en andere stakeholders om elkaar te treffen, van elkaar te leren en nieuwe samenwerking te zoeken. We hebben weer een mooi programma voor u samengesteld. Zo zullen er diverse onderwerpen mbt. leefstijl en late effecten aan bod komen en gaan we het hebben over de rol van de huisarts. De werkgroepen van de Task Force zullen tijdens dit symposium vertellen over hun werkzaamheden en tevens u om input vragen om verdere stappen te kunnen ondernemen voor de kankeroverleer.
Deelname aan dit symposium bedraagt € 95,-. U kunt zich aanmelden via  deze link.