Online thema- en casuïstiekbijeenkomsten psychosociale oncologieIn 2022 start de NVPO met het organiseren van online thema- en casuïstiekbijeenkomsten psychosociale oncologie voor GZ- en klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en psychosociaal therapeuten.  Aan de hand van thema’s, casuïstiek en het delen van kennis en ervaringen op het gebied van de psychosociale oncologie vergroten de deelnemers hun kennis van een inhoudelijk thema en reflecteren de deelnemers op hun professioneel handelen in de psychosociale oncologie. 

De bijeenkomst bestaat uit een inhoudelijk deel waarin een thema centraal staat (presentatie met ruimte voor vragen) en een deel waarin casuïstiek wordt besproken onder begeleiding van een ervaren casuïstiekbegeleider.  Het inhoudelijk deel is plenair. Tijdens de casuïstiek worden de deelnemers in kleinere (max. 12 personen) groepen verdeeld.  

De bijeenkomsten worden twee keer per jaar georganiseerd, wisselend op een dinsdag en een donderdag. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 11 oktober 2022 (18.30 – 20.00 uur) en heeft het thema ‘Seksualiteit, intimiteit en relatie binnen de oncologische zorg: evaluaties gericht op o.a. prostaatkanker, borstkanker en stomazorg ‘ (dr. Henk Elzevier, uroloog en seksuoloog LUMC). U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier.

Er kunnen per bijeenkomst minimaal 10 en maximaal 48 personen deelnemen. Deelname is online, via Teams.

Accreditatie 

Accreditatie is toegekend voor:

  • GZ-psychologen (NIP): 1,5 punten
  • klinisch psychologen (FGzPt): 2 punten
  • Psychosociaal therapeuten (LVPW): 5 punten

Kosten 

Kosten per bijeenkomst:

  • €17,50 voor leden NVPO, 
  • €35,00 voor niet-leden NVPO.