De NVPO Kennishub: het overzicht van actueel en lopend wetenschappelijk onderzoek

De NVPO Kennishub

Het overgrote deel van de actuele en lopende onderzoeken binnen de psychosociale oncologie wordt gepresenteerd binnen de Kennishub, voorheen bekend als de Jaarindex Psychosociale Oncologie. De gepresenteerde onderzoeken richten zich op een breed scala van problemen, zoals patiëntcommunicatie, kanker en werk, als ook psychosociaal en fysiek functioneren.

Doorzoek de online database en filter o.a. op onderwerpen of personen. In de toekomst zal het nog verder worden uitgebreid met bijvoorbeeld keywords, locaties, posters, en nog meer.

Wil je een nieuw project aanmelden? Ga dan naar nvpo.nl/aanmelden. Wil je je project updaten – bv. met de publicatie van een artikel – ga dan naar de pagina van je project en klik onder de groene knop op “Klik hier om wijzigingen voor deze pagina in te dienen”.

image
13/12/2019

RELIEF (Reducing Pain in Children with Cancer at Home)

In het kader van de RELIEF-studie hebben wij een mobiele app ontwikkeld - de KLIK Pijnmonitor - waarmee gezinnen van kinderen die ambulant worden behandeld voor kanker vanuit huis pijnscores kunnen doorgeven aan pijnconsulenten in het ziekenhuis, waarna telefonische feedback volgt. Gedurende het eerste jaar van dit project is de app ontwikkeld. In oktober 2019 is de tweede fase van start gegaan, waarin we de app evalueren aan de hand van ervaringen van ouders, kinderen en pijnconsulenten (haalbaarheidsstudie). In het derde en laatste deel van het project wordt de effectiviteit van de app onderzocht (start medio maart 2020).

image

Ontwikkeling melanoom module Oncokompas

Oncokompas is een eHealth toepassing die patiënten met kanker ondersteunt bij het vinden en verkrijgen van de meest optimale nazorg, aangepast aan hun persoonlijke gezondheidssituatie en voorkeuren. Gedurende dit project wordt er een tumorspecifieke module ontwikkeld voor mensen met een melanoom.