Evenementen voor onderzoekersSnel navigeren naar de onderdelen op deze pagina:

Early Career Research Network (ECRN)

Het Early Career Research Network (ECRN) zet zich in om beginnend onderzoekers in de psychosociale oncologie met elkaar te verbinden en hen te stimuleren om zich te ontwikkelen tot excellente wetenschappers.

Het ECRN is opgericht voor onderzoekers binnen de psychosociale oncologie (PSO) in de eerste 10 jaar van hun wetenschappelijke carrière. Het ECRN biedt early career onderzoekers de gelegenheid om:

 • het vakgebied PSO (beter) te leren kennen;
 • een netwerk op te bouwen binnen het vakgebied;
 • kennis en ervaring uit te wisselen met andere onderzoekers;
 • op de hoogte te blijven van onderzoek, activiteiten en gebeurtennissen binnen de PSO;
 • onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen;
 • contacten te leggen met clinici om de translatie tussen onderzoek en praktijk te bevorderen.

Wat doet het ECRN?

Het ECRN organiseert regelmatig evenementen zoals een Research Day en Praktijkdag. Houd de NVPO-agenda in de gaten voor aankomende evenementen. Wij houden ECRN-leden op de hoogte van ECRN-activiteiten en belangrijke ontwikkelingen binnen de PSO via e-mail, NVPO-nieuwsbrief, NVPO-website en sociale media (LinkedIn en Twitter).

Twee keer per jaar vinden er activiteiten speciaal voor en door early career onderzoekers plaats. Dit zijn de ECRN-research day en de ECRN-praktijkdag, beiden afgesloten met een informeel diner of borrel.

Eerdere activiteiten ECRN

 Research Day Praktijkdag
2024Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam
2023Workshop: Impact with science
2022Workshop: jezelf en je onderzoek presenterenMaxima Medisch Centrum, Utrecht
2021Collegetour met bijzonder hoogleraar & GZ-psycholoog Marije van der Lee

Workshop: effectief samenwerken in je PhD
De binnentuin, Leiden – in gesprek over kanker en seks
2019Collegetour met dr. Olga Husson

Workshop: how to write high impact research papers
 Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut  
2018Collegetour met prof. dr. Martha Grootenhuis

Workshop: storytelling
 Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL)
2017Presentatie prof. dr. Hanneke de Haes

Workshop: word een baanbrekend onderzoeker
 Helen Dowling Instituut

Aan- en afmelden

Om je aan te melden bij het ECRN moet je lid zijn van de NVPO. De contributie van NVPO lidmaatschap is €85 per jaar. Daarna kun je je aanmelden voor het ECRN via ECRN@nvpo.nl o.v.v. aanmelding ECRN. Aan lidmaatschap van het ECRN zijn geen extra kosten verbonden. Voor sommige activiteiten kan een kleine financiële bijdrage worden gevraagd.

Om je af te melden kun je een e-mail sturen naar ECRN@nvpo.nl o.v.v. Afmelding ECRN. Wij vernemen graag de reden van je afmelding. Uitschrijving uit het netwerk is automatisch van kracht indien het lidmaatschap van de NVPO wordt opgezegd.

Mid-Career Research Network (MCRN)

Het Mid-Career Research Network (MCRN) zet zich in om onderzoekers die al verder zijn in hun wetenschappelijke carrière met elkaar te verbinden en hen daarmee kansen te bieden hun netwerk uit te breiden.        

Het MCRN is opgericht voor gepromoveerde onderzoekers die zelf onderzoeksaanvragen schrijven en/of andere onderzoekers (zoals promovendi) begeleiden bij het uitvoeren van onderzoek. Hoogleraren/ Principal Investigators (PI’s) met een eigen onderzoeksgroep behoren niet tot de doelgroep. Het MCRN biedt mid-career onderzoekers de gelegenheid om:

 • Hun netwerk uit te breiden
 • Kennis te verdiepen
 • Kennis en ervaringen uit te wisselen met andere mid-career onderzoekers

Iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt is welkom.

Wat doet het MCRN?

Het MCRN organiseert één keer per jaar een evenement voor mid-career onderzoekers. Houd de NVPO-agenda in de gaten voor aankomende evenementen. Wij houden MCRN-leden op de hoogte van MCRN-activiteiten via email en de NVPO-nieuwsbrief en website.

Eerdere activiteiten MCRN

 • 2020: Mid-Career and Early-Career Research meeting, Open Science, Online, Zoom
 • 2019: Mid-Career Research meeting, Expose and connect: Using social media to share your scientific findings and start new collaborations, Utrecht, IKNL
 • 2018: Kick off meeting MCRN

Aanmelden

Om je aan te melden bij het MCRN kun je een email sturen naar mcrn@nvpo.nl. Hier zijn geen kosten aan verbonden, ook is het niet nodig om lid te zijn van de NVPO. Voor sommige activiteiten kan een kleine financiële bijdrage worden gevraagd.

NVPO-congres

Ook vindt jaarlijks het NVPO-congres plaats waarbij onderzoekers, zorgprofessionals en beleidsmedewerkers elkaar treffen. Vaste onderzoeks-gerelateerde onderdelen betreffen posterpresentaties, poster-pitches en een wetenschappelijk middagdeel.