Dr. Adriaan Visser ontvangt Lynn Payer Award 2017

Leestijd: 2 min


Voor 2017 is de Lynn Payer Award uitgereikt aan Dr. Adriaan Visser, PRO-Health.Org Rotterdam. De gehonoreerde bijdragen van Adriaan Visser liggen veel al op het terrein van de psychosociale oncologie. De Lynn Payer Award  is voor bijzondere bijdragen aan de literatuur over de theorie, praktijk en het onderwijs over effectieve communicatie in de gezondheidszorg en de daaraan gerelateerde vaardigheden. Deze Award is uitgereikt tijdens het 2017 congres van de American Academy for Communication in Healthcare, op 10 oktober te Baltimore, VS.

 

Lynn Payer was een journalist en redacteur van Medical Encounter voor meer dan tien jaar. Ze is auteur van de klassieker “Medicine and Culture” en schreef verder honderden geschiedenissen gedurende haar carrière.

Criteria voor de Lynn Payer Award zijn:

  • De kandidaat heeft bijdragen geschreven of helpen ontwikkelen van onderwijs reviews die een verheldering geven van de theorie over communicatie in de gezondheidszorg.
  • Concepten of modellen die de communicatie in de gezondheidszorg en patiëntdokter vergroten.
  • Applicatie van onderzoek en empirisch onderbouwde theorieën en de ontwikkeling van methodologieën over de communicatie in de gezondheidszorg en de patient-dokter relatie.

Eerdere prijswinnaars zijn o.a.: Jonathan Silverman, Bill Branch, David Pendelden, Theo Schofield, Paul Haidet, Richard Frankel, Howard Beckman, Ronald Epstein, Gregory Makoul, en Dennis Novack.