Drs. Christien de Jong wint NVPO award 2020

Leestijd: < 1 min


Gisteren is met groot genoegen de NVPO award 2020 uitgereikt aan drs. Christien de Jong. Christien is een bevlogen GZ-psycholoog, psychotherapeut en opleider/trainer. Zij is de laatste 30 jaar gezichtsbepalend geweest voor opleidingen/trainingen op het gebied van de psychosociale oncologie. Zo ontwikkelde en gaf zij trainingen voor zowel medische professionals (verpleegkundigen, huisartsen, medisch specialisten), als psychosociale professionals (psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maatschappelijk werkers). Een hele generatie van die professionals is inmiddels mede door haar opgeleid en beschikken op basis van haar scholing hun professionele competentie in de directe patiëntenzorg in de psychosociale oncologie.

De NVPO award wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die ‘zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de psychosociale oncologie in Nederland’. De bijzondere verdiensten kunnen liggen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, psycho-oncologische zorgverlening, organisatie van de psycho-oncologische zorg, deskundigheidsbevordering en onderwijs en, op het terrein van bijzondere verdiensten voor de vereniging.

Met deze onderscheiding onderstreept de NVPO de inzet van Christien de Jong voor de ontwikkeling van de psychosociale oncologie in Nederland.