Eerste Hanneke de Haes Award uitgereikt aan prof. dr. Marije van der Lee

Leestijd: < 1 min


Vorige week is met groot genoegen de eerste Hanneke de Haes Award (voorheen NVPO Award) 2021 uitgereikt aan prof. dr. Marije van der Lee. Sinds 2005 is Marije van der Lee verbonden aan het HDI als therapeut, hoofd wetenschappelijk onderzoek en medeoprichter van de Helen Dowling Academie. Haar bijzondere verdiensten liggen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, psycho-oncologische zorgverlening, deskundigheidsbevordering/onderwijs en haar tomeloze en enthousiaste inzet voor de psychosociale oncologie in het algemeen.

Deze Award wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die ‘zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de psychosociale oncologie in Nederland’. De bijzondere verdiensten kunnen liggen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, psycho-oncologische zorgverlening, organisatie van de psycho-oncologische zorg, deskundigheidsbevordering en onderwijs en, op het terrein van bijzondere verdiensten voor de vereniging.

Met deze onderscheiding onderstreept de NVPO de inzet van Marije van der Lee voor de ontwikkelingen binnen de psychosociale oncologie in Nederland.