Hanneke de Haes Award 2024 voor Jose Custers

Leestijd: 2 min


Tijdens het Internationaal Psycho-Oncology Congres 2024 dat deze dagen plaatsvindt in Maastricht, ontving Dr Jose Custers de Hanneke de Haes award 2024. Jose werkt als senior onderzoeker bij de vakgroep Medische Psychologie van het Radboud UMC en is expert op het terrein van angst rondom kanker (terugkeer). Haar werk is van veel betekenis voor het leven van patiënten met hoge angst voor terugkeer van kanker na curatieve behandeling, als ook patiënten met gevorderde kanker met angst voor progressie, onzekerheid en scanangst tijdens langdurige systematische behandeling.

Sinds 2003 kent de NVPO jaarlijks een prijs toe aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de psychosociale oncologie in Nederland. Die verdienste kan liggen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek,  de psychosociale zorg, deskundigheidbevordering of een bijzondere inzet voor de NVPO.

De NVPO feliciteert Jose met deze onderscheiding die haar belangrijke werk in het veld van de psychosociale oncologie onderstreept.