Miranda Velthuis ontvangt de Hanneke de Haes award 2023

Leestijd: < 1 min


Vandaag is met groot genoegen de Hanneke de Haes award aan Miranda Velthuis uitgereikt. Zij zet zich als senior adviseur binnen het team Kanker & Leven van IKNL al jaren met veel gedrevenheid in om de zorg voor gevolgen van kanker in Nederland voor mensen die leven met en na kanker te verbeteren. Ze weet alles van de initiatieven die lopen en fungeert als een spin in het web om die initiatieven aan elkaar te verbinden om zo de zorg te verbeteren. En met haar tomeloze inzet en input komen de vele trajecten waar zij zich voor inzet zeer succesvol en efficiënt van de grond met prachtige resultaten.

De Hanneke de Haes award wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die ‘zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de psychosociale oncologie in Nederland’. De bijzondere verdiensten kunnen liggen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, psycho-oncologische zorgverlening, organisatie van de psycho-oncologische zorg, deskundigheidsbevordering en onderwijs en, op het terrein van bijzondere verdiensten voor de vereniging.

Met deze onderscheiding onderstreept de NVPO de inzet van Miranda Velthuis voor de ontwikkelingen op het gebied van de organisatie van psychosociale oncologie in Nederland.