NVPO Deskundigenbestand geopend voor psychosociaal therapeuten

Leestijd: 2 min


NVPO en LVPW slaan de handen ineen

Psychosociaal therapeuten gespecialiseerd in de oncologie kunnen zich nu ook inschrijven in het NVPO Deskundigenbestand en worden daarmee automatisch zichtbaar in de Verwijsgids Kanker.

Sinds 1 maart 2013 heeft de NVPO een deskundigenbestand dat bestaat uit zorgverleners werkzaam in de psychosociale oncologie. De zorgverleners in dit bestand voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria, die in samenspraak met vertegenwoordigers van de monodisciplinaire beroepsgroepen zijn opgezet. Het deskundigenbestand geeft zorgverleners een erkende status binnen de psychosociale oncologische zorg en biedt hen de kans om beter vindbaar te worden voor verwijzers en patiënten. Het deskundigenbestand is tevens de leverancier voor de Verwijsgids Kanker op het gebied van psychosociale zorg(verleners).

Inschrijving psychosociaal therapeuten geopend per 16 december 2021

Tot op heden konden GZ- en Klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers zich inschrijven in het deskundigenbestand. Het afgelopen jaar is in samenwerking met de Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden (LVPW) en een consilium van deskundigen hard gewerkt aan het opstellen van de voorwaarden voor inschrijving voor de doelgroep psychosociaal therapeuten. Per 16 december 2021 is de inschrijving ook voor deze doelgroep geopend. Met het toevoegen van deze doelgroep wordt de toegankelijkheid van kwalitatieve zorg voor mensen met en na kanker en in het brede spectrum van aard en ernst van klachten vergroot.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd om u in te schrijven in het NVPO deskundigenbestand en tevens zichtbaar te worden in de Verwijsgids Kanker of wilt u meer weten over de voorwaarden voor inschrijving klik dan hier.