‘Paper in a day’-workshop voor onderzoekers

Leestijd: 2 min


Ben jij onderzoeker in de psycho-oncologie? Dan hebben we een primeur! Op vrijdag 1 april 2022 organiseert de werkgroep Wetenschappelijk onderzoek van de NVPO een Paper in a day workshop. Op deze dag werken we samen aan een manuscript dat we vervolgens indienen voor open access publicatie in een internationaal peer-reviewed tijdschrift. Een unieke mogelijkheid om samen te werken met andere onderzoekers en open science in de praktijk te brengen.

POCOP
Tijdens de workshop maken we gebruik van een deel van de data uit de POCOP studie (voor meer informatie hierover, zie https://pocop.nl/). Het doel van de paper is het onderzoeken van 1. clusters van fysieke en psychologische symptomen bij slokdarmkanker; 2. het beloop van deze symptomen over tijd; en 3. voorspellers van symptoom clusters en het beloop over tijd.

Wat?
– Voorbereiding op de workshop: we zullen elkaar een aantal keer online treffen (kennis maken, voorbespreken paper). Daarnaast werken deelnemers in subgroepjes aan een onderdeel van de voorbereiding (literatuurstudie, analyses).
– Workshopdag 1 april: schrijven van de eerste versie van de paper, in principe face-to-face.
– Na de workshop: afronding van de paper.

Voor wie?
We zijn op zoek naar een diverse groep van 4 à 6 gemotiveerde promovendi en postdocs binnen de psycho-oncologie die zin hebben om samen aan een paper te werken. De workshop is exclusief voor NVPO-leden.

Geïnteresseerd?
Mail dan vóór 1 december 2021 naar esther.deuning-smit@radboudumc.nl een korte beschrijving (max. 250 woorden) van je professionele achtergrond en motivatie om aan de paper in a day workshop mee te doen. We nemen na 1 december contact met je op.

Esther Deuning-Smit, Ellen Engelhardt, Fabiola Müller en Annemarie Braamse
Namens de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek van de NVPO