Redactieleden gevraagd voor tijdschrift Psychosociale Oncologie

Leestijd: 2 min


Ben jij een enthousiaste zorgverlener/onderzoeker/beleidsmaker? Houd je van schrijven? Wil je meer kennis en contacten opdoen in de psychosociale oncologie? Of wil je juist met jouw kennis een bijdrage leveren aan de NVPO? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de redactie van het tijdschrift Psychosociale Oncologie komen vanaf 2021 een aantal vrijwillige functies vrij, namelijk voor de rubrieken:

  • Proefschriftbesprekingen. Hiervoor benader je per editie twee (recent) gepromoveerden om iets te schrijven over hun proefschrift.
  • Vanuit de patiënt. Voor iedere editie interview je een patiënt over zijn/haar ervaringen met/na kanker.
  • Interventie uitgelicht. In deze rubriek interview je een onderzoeker (met een behandelaar en/of patiënt) over een interventie waar hij/zij bij betrokken is.

De redactie van Psychosociale Oncologie is een goed-werkende groep van klinisch werkenden, onderzoekers en beleidsmakers. We vergaderen vier keer per jaar (momenteel via Teams) en bespreken dan gezamenlijk de invulling van de volgende editie, inclusief de vaste rubrieken. Iedereen denkt met elkaar mee, dus je staat er nooit helemaal alleen voor.

Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact op met de huidige hoofdredacteur, Liza van Lent via redactie@nvpo.nl. Meer informatie over het tijdschrift is ook te vinden op https://nvpo.nl/tijdschrift/.