Reserveer 18 november voor de NVPO ledenbijeenkomst

Leestijd: 2 min


De NVPO ledenbijeenkomst, die helaas eerder dit jaar niet door kon gaan door de OV staking, zal plaatsvinden op vrijdag 18 november bij IKNL te Utrecht.

Wij hopen u van harte welkom te heten op deze dag georganiseerd door en voor NVPO-leden.

Het programma

15:00 – 15:15 Welkom en opening
15:15 – 16:45Keuze uit twee sessies:
 Thema- en casuïstiekbespreking ‘zelfzorg’ voor zorgprofessionals
 Samenwerking tussen onderzoekers
16:45 – 17:05Pauze
17:05 – 18:00Plenair gedeelte: inzet van de NVPO m.b.t. knelpunten in onderzoek, zorg en beleid
 Lijnloze zorg als casus/voorbeeld
 Andere mogelijke thema’s: bekostiging professionele zorg, onderzoeksagenda’s en/of belangenbehartiging.
18:00 – 18:05Afsluiting
18:05 – 20:00Borrel met tapashapjes

Na een welkomstwoord van de voorzitter van het NVPO bestuur prof. dr. Robbert Sanderman, gaan we uiteen in aparte groepen. Voor clinici staat er een extra thema- en casuïstiekbijeenkomst psychosociale oncologie op het programma met als thema ‘Zelfzorg’. Voor onderzoekers wordt een activiteit georganiseerd vanuit de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek met als thema samenwerking. Gelijktijdig vergadert de redactie. Na een pauze komen we plenair samen om de huidige en gewenste inzet van de NVPO te bespreken. We sluiten de ledenbijeenkomst af met een aangeklede borrel. Tijdens de bijeenkomst zal ook de nieuwe editie van “Psychologische patiëntenzorg in de oncologie: Handboek voor professionals” worden gepresenteerd. 

Accreditatie
De thema- en casuistiek bespreking is geaccrediteerd voor GZ-psychologen (NIP, 1,5 punt), klinisch psychologen (FGzPT, 2 punten) en psychosociaal therapeuten (LVPW, 5 punten). Deelname is speciaal voor deze gelegenheid eenmalig kosteloos.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de NVPO-ledenbijeenkomst door een email te sturen naar nvposecr@nvpo.nl. Doet u dit ook als u zich de vorige keer al had opgegeven. Die inschrijving is namelijk komen te vervallen. Vermeld in deze mail a.u.b. of u zou willen deelnemen aan sessie 1: thema- en casuïstiek bespreking: zelfzorg (voor zorgprofessionals, maximaal 40 plekken, deelname op basis van volgorde van inschrijving) of sessie 2: samenwerking tussen onderzoekers.

Wij kijken ernaar uit om iedereen fysiek te ontmoeten op 18 november en elkaar te inspireren over praktijk, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie!