NVPO Award 2019 uitgereikt aan dr. Saskia Duijts!

Leestijd: 2 min


Met groot genoegen is de NVPO Award dit jaar uitgereikt aan dr. Saskia Duijts. Naast het feit dat zij een uitstekende en bevlogen onderzoeker is, heeft zij de afgelopen jaren ook zeer veel voor de vereniging betekend. De award is uitgereikt tijdens het afgelopen NVPO congres welke plaatsvond op 15 maart jongstleden.

De Award wordt ieder jaar toegekend aan diegene die zich in bijzondere mate verdienstelijk heeft gemaakt of maakt voor de psychosociale oncologie in Nederland op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, zorgverlening, organisatie, deskundigheidsbevordering en onderwijs of bijzondere verdiensten voor de vereniging.

Saskia Duijts is auteur van diverse wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken in boeken, docent, voormalig bestuurslid van de NVPO, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift van de NVPO en zeer betrokken bij ontwikkelingen in de psychosociale oncologie in binnen- en buitenland. Haar jarenlange inzet in de psychosociale oncologie in onderzoek en onderwijs binnen en buiten Nederland en haar grote inzet voor de NVPO in het bijzonder hebben geleid tot haar voordracht en benoeming. Momenteel heeft Saskia een aanstelling in het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar zij hoofd is van de onderzoekslijn ‘Oncology in primary care’.

Wij wensen haar veel succes met haar verdere carrière en veel plezier met deze welverdiende Award!