Scem scholing: Omgaan met rouw: hoe dan…?

Leestijd: 2 min


De definitie van rouw is verdriet hebben om het verlies van iets wat je dierbaar is. Vaak denken we daarbij aan het verlies van een dierbare, maar rouw kan ook gaan over het verlies van een toekomstdroom, van gezondheid, van vermogens. Ook verdriet om dreigend verlies kan zwaar wegen.
Het rouwproces heeft tijd en aandacht nodig, en soms hebben mensen hierbij hulp nodig. Uw hulp!

Op 4 oktober (van 9.30-16.30 u in Kasteel Groeneveld in Baarn) gaan we actief aan de slag in drie workshops. Deze experts delen hun actuele kennis en geven praktische handvatten:
Drs. Leoniek van der Maarel (psycholoog, gespecialiseerd in verlies en rouw) over wat je kunt doen om mensen te helpen het verlies te integreren in hun leven. Hoe blijf je bij de rouw van jouw patiënt/cliënt? Welke interventies kunnen hierbij ondersteunen?
Marco van Roosmalen (coach-counsellor en rouw- en verliesbegeleider) over echt contact maken en in gesprek komen met mensen als ze wanhopig of suïcidaal zijn. Praktisch aan de slag met theoretische onderbouwing.
Dr. Margaretha van Eeden (coach, trainer en docent) over de coping van de zorgverlener in stressvolle situaties. Je krijgt inzicht in hoe je in stressvolle situaties de regie over je denken, voelen en doen kunt (her)nemen. Duidelijk wordt ook wat het belang is van zelfzorg voor de zorgprofessional en je krijgt tips
waarop je daarbij kan letten.

Inschrijving
Het inschrijfgeld bedraagt: € 229
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 259
U kunt zich inschrijven via de agenda op www.scem.nl. Hier vindt u tevens de inschrijfvoorwaarden.