Marieke van de Wal winnares NVPO posterprijs 2016

Leestijd: 2 min


Tijdens het NVPO-congres op 18 maart werd de posterprijs uitgereikt aan Marieke van de Wal, promovenda bij het Radboud UMC. Zij won met haar poster getiteld ‘Angst voor terugkeer van kanker bij patiënten met prostaatkanker’ één jaar lang gratis lidmaatschap van de NVPO, een mooie oorkonde en een grote bos bloemen.

 

Marieke van de Wal werd als winnares aangewezen na een uitgebreide beoordelingsprocedure. Alle ingezonden abstracts werden beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit door leden van de NVPO-werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek. De vijf abstracts met de beste beoordeling werden genomineerd voor de posterprijs en verzocht een poster-pitch voor te bereiden. Martine van Egmond (VUmc), Ajla Mujcic (Trimbos-instituut), Leontien Jansen (Katholieke Universiteit Leuven), Marieke van de Wal (Radboud UMC) en Femke Jansen (VUmc) hielden tijdens het congres een korte mondelinge presentatie van maximaal drie minuten om de poster toe te lichten. Bij de beoordeling van de posters en de pitches werden de volgende aspecten meegewogen: de wetenschappelijke kwaliteit van het ingediende abstract, de klinische relevantie van het onderzoek, het uiterlijk van de poster, de poster-pitch en het beantwoorden van vragen uit het publiek na de poster-pitch.

 

Onder het genot van een borrel werd de posterprijs uitgereikt aan Marieke van de Wal vanwege de duidelijke klinische relevantie van haar onderzoek: de onderzoeksvraag was rechtstreeks afkomstig uit de klinische praktijk en haar onderzoeksbevindingen zullen, na verder onderzoek, ook worden toegepast in de klinische praktijk. Op haar poster werd bovendien alle relevante informatie op een duidelijke manier werd gepresenteerd en haar poster-pitch was helder en overtuigend.

20160318-DSC_2774_2

Poster_NVPO2016