22e NVPO congres

Op vrijdag 18 maart 2016 vond het 22e NVPO-congres plaats in Utrecht. Wederom een succesvolle bijeenkomst waarbij de bezoekers op de hoogte zijn gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie. Het thema dat dit jaar centraal stond: ‘Richtlijnen in de Psychosociale Oncologie: van Papier naar Patiënt’ 

Thema

Ten tijde van het NVPO-congres 2016 zijn er een aantal Richtlijnen in een vergevorderd stadium van ontwikkeling (richtlijn ‘Aanpassingsstoornis bij kanker’) of recent herzien (richtlijn ‘Detecteren behoefte psychosociale zorg’ en richtlijn ‘Oncologische revalidatie’). Wat betekenen deze richtlijnen voor de psychosociale oncologie? Tijdens het congres zal samen met de deelnemers de samenhang, belangrijkste punten (wat moet u écht weten) en consequenties (wat betekent dit voor uw werk?) van deze richtlijnen besproken worden met betrekking tot beleid, praktijk en onderzoek.

 We openen het NVPO congres met het perspectief van de patiënt, waarbij een persoonlijke ervaring met de psychosociale oncologie wordt gedeeld. Na een kort inhoudelijk overzicht van bestaande richtlijnen in de psychosociale oncologie wordt het doel van de richtlijnen in de psychosociale oncologie en de toepassing in de praktijk gepresenteerd door sprekers betrokken bij de ontwikkeling of implementatie van de betreffende richtlijnen. De ochtend wordt afgesloten met een debat dat geleid zal worden door dagvoorzitter Sonja Kersten (directeur V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden). Sprekers en aanwezige bezoekers worden uitgenodigd om een actieve bijdrage (onder andere met gebruik van stemkastjes) te leveren. Tijdens het middagprogramma kunt u deelnemen aan het wetenschappelijk middagsymposium of een van de workshops. Reserveer 18 maart 2016 alvast in uw agenda!

Digitaal programmaboek

Bekijk via de onderstaande button het digitaal programmaboek inclusief samenvattingen. Tevens is het nog steeds mogelijk om u te registreren voor het 22e NVPO congres. Voor vragen kunt u contact opnemen met congresbureau congresbureau Congress Care.

Download het programmaboekje

Sponsoren

Accreditatie is aangevraagd bij:

  • Accreditatiebureau Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) (3 punten toegekend)

  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (5 punten toegekend)

  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (5 punten toegekend)

  • NIP-Eerstelijnspsychologie NIP (5 punten toegekend)

  • Registerplein (1 punt toegekend)

  • Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) (2 punten toegekend)