Deze beveiligde, online omgeving heeft als doel mensen met kanker en hun naasten de mogelijkheid bieden tot het raadplegen van informatie, een overzicht van het in Nederland beschikbare aanbod van ondersteuning (i.s.m. de Verwijsgids Kanker), zelfhulpmodules en toegang tot direct persoonlijk contact met een ondersteuningsconsulent via (video) bellen of mailen.


Beschrijving interventie

Mijn OOK is een veilige online omgeving voor ondersteuning bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker. In Mijn OOK kunnen mensen met kanker en naasten een persoonlijk account aanmaken. Na het inloggen krijgen zij informatie en advies op maat over wat voor hen belangrijk is om te leven met kanker. Dat kan bijvoorbeeld via online modules en opdrachten. Of door een vraag te stellen aan een ondersteuningsconsulent via een bericht of door te videobellen. Als oncologieprofessional helpt zij mensen met kanker en naasten graag op weg! Mijn OOK is te gebruiken thuis achter de computer of via de app op de tablet of telefoon. Waar en wanneer het schikt. Mijn OOK staat voor ‘Mijn Optimale Ondersteuning bij Kanker’. Het aanbod is: - Online contact met een ondersteuningsconsulent - Zelfhulp modules die helpen om inzicht te krijgen in de nieuwe situatie zoals mindfulness, omgaan met piekeren en Op adem na Borstkanker. - Gerichte informatie zoals websites, boeken en apps (ism Verwijsgids kanker en Kanker.nl) - Een dagboekfunctie De online omgeving is ontwikkeld binnen Karify en daardoor verzekerd van goede privacy- en veiligheidsvoorwaarden. Alle data worden versleuteld verzonden en versleuteld opgeslagen op goed beveiligde servers. Medische gegevens zijn alleen toegankelijk voor cliënten. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden.

Wetenschappelijke evidentie

Ja, zie onderstaande publicatie(s)


Onderzoek naar de tevredenheid van gebruikers van Mijn OOK is afgerond en uitgevoerd door ResCon. Onderzoek naar de module Op adem na Borstkanker is afgerond en uitgevoerd door Radboud Universiteit. Onderzoek naar Subjectief Beleefde Gezondheid is afgerond en uitgevoerd door Nijenrode University.
Publicaties
  • Proefschrift Sanne van den Berg - publicatie openen