Persoon: O. Husson

image

Determinanten en mediërende mechanismen van kwaliteit van leven en ziektespecifieke symptomen bij schildklierkankerpatiënten: De WaTCh studie

Het onderzoek is opgezet om tot een betere zorgverlening te komen voor schildklierkankerpatiënten. We richten ons daarbij vooral op de mogelijke bijwerkingen van de behandeling. De onderzoekers bestuderen bijvoorbeeld welke bijwerkingen voorkomen, hoe vaak en hoe lang deze bijwerkingen voorkomen, en hoe ernstig deze bijwerkingen zijn. Ook onderzoeken ze wat de invloed van de behandelingen en bijwerkingen is op het dagelijks leven van patiënten. Tot slot bestuderen de onderzoekers welke patiënten bepaalde bijwerkingen wel ervaren en welke niet en waarom.

  • Dr. F. Mols (Tilburg University/Integraal Kankercentrum Nederland)

De psychosociale en fysieke problemen en onvervulde behoeftes van adolescenten en jongvolwassenen (AYA) met kanker: Hoe kunnen we tot AYA kankerpatiëntgerichte zorg komen?

Je bent jong en in de bloei van je leven. En dan krijg je te horen dat je kanker hebt. Kanker is niet iets waar je op zit te wachten. Gelukkig genees je. Je kunt je oude leventje weer oppakken. Hoera! Of toch niet? Het valt vaak niet mee om na de diagnose kanker je weg weer te vinden als je jong bent.

  • Dr. O. Husson (Radboud Universitair Medisch Centrum, afdeling Medische Psychologie)