Eten is meer dan de inname van voedingsstoffen


Gemiddelde leestijd: 3 min



We eten omdat we het lekker vinden, om te genieten, we delen onze dag in aan de hand van de dagelijkse maaltijden en tussendoortjes; er zijn nationale en regionale gerechten die onderdeel van onze identiteit zijn, zoals Limburgse vlaai, Brabantse worstenbroodjes, of Bossche bollen. Toch verandert het woord ‘eten’ in ‘voeding’ voor mensen die leven met kanker. Wat betekent het voor iemand met kanker dat hij of zij niet meer kan genieten van eten? Wat betekent het dat het hele sociale leven om het samen eten draait als je worstelt met iedere hap? Het proefschrift van Nora Lize gaat in op de psychosociale gevolgen van mensen met kanker in de context van eten.

Verder lezen? Word lid van de NVPO.

NVPO-leden hebben toegang tot alle online artikelen uit het tijdschrift Psycosociale Oncologie.
Raak als professional betrokken en word actief.

Word lid voor slechts €85 per jaar.

Aanmelden en inschrijven
Reeds NVPO-lid? Log in

Na inschrijving als NVPO-lid krijgt u direct toegang tot 3 geselecteerde artikelen.
Na goedkeuring van uw inschrijving door het secretariaat NVPO kunt u alle artikelen lezen.

Meer artikelen lezen:

Interview met Dr. Vivian Burgers en Milou Reuvers, PhD

30 augustus 2024

Actieve co-participatie tussen onderzoekers en AYA-patiën...

‘De valkuil van de witte jas’

30 augustus 2024

Meteen bij de opening van het interview met Wilmy Bos, ve...

Ziekenhuistrauma

30 augustus 2024

Nooit eerder kwam een cliënt met zo’n duidelijke hulpvraa...